aktiviti

D' MERBAU MENYEDIAKAN : PENJUALAN BENIH LIMAU NIPIS (Tujuan utama)<> PENGINAPAN ( Pancing percuma n Panaroma Gunung Tahan):<> REHAT MINDA (Suasana hutan sebenar): <> AKTIVITI LASAK (4x4 extreme): <> PERKELAHAN DI HUTAN (berkelompok): <>DUSUN BUAH-BUAHAN (makan percuma)

PENJUALAN BENIH

D' Merbau telah melaksanakan penyelidikan benih dan penjualan benih versi baru. Semua benih yang dihasilkan dari penyelidikan tersebut akan dikong bersama sahabat-sahabat sekalian dan dijual kepada mereka yang ingin menceburi bidang pertanian limau nipis ini.
   Apa yang menariknya di D' merbau ini, penghasilan benih adalah melalui penyelidikan sendiri dan penyelidikan dilakukan melalui pengalaman seidiri. Penyelidikan bermula dari proses tot (pembeniha) hinggalah ke pengeluaran hasil buah limau. Kaedah penyelidikan akan meninjau pemilihan benih untut di tot, penanaman, pembajaan berjadwal, kawalan rumput, penjagaan bunga, pengawalan musuh terhadap putik dan seterusnya buah yang matang hingga boleh dipasarkan.

D' Merbau merasakan pengalaman (expremen) dan kaedah perucbaan dan gagal (tray N Error) adalah satu kaedah yang paling tepat dalam usaha menghasilkan dan menjamin projek limau nipis mencapai kejayaan. Boleh dikatakan 99% kaedah ini menjamin keberkesanan dan kejayaan kerana penyelidik itu sendiri berada sepanjang masa dan mengambil tahu segala permasalaha mengenai projek penanaman limau nipis. Sememangnya kursus demi kursus amat penting tetapi jika perenang hanya belajar teori berenang, maka belum tentu ia bolehberenang apabila berada di dalam air.
Bagi pemilihan benih, D' Merbau menyediakan beberapa peringkat harga, ini tergantung kepada pembeli/pemborong tahap harga yang mana dikehendaki